I Jornades de Memòria Històrica. ."Franquisme, repressió, història i memòria femenina"

Ponents: Anna Aguado, catedràtica de la Universitat de València."Ciutadania i democràcia" Pepe Reig:professor de la "Universidad de Castilla La Mancha"
Imagen 1
Ana María Aguado Higón és catedràtica del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de València i membre de l'Institut Universitari d´Estudis de la Dona de la mateixa universitat. Les seues investigacions han abordat diverses temàtiques de la història del gènere en l'Espanya del primer terç del segle XX: la construcció de la igualtat, la consecució de la igualtat en el període de la II República i la repressió en clau femenina que el franquisme va exercir després de la Guerra Civil Espanyola. Aquests estudis s'han plasmat en els últims anys en l'aprofundiment de la seua investigació sobre el feminisme socialista del primer terç del segle XX, exemplificat en la figura de María Cambrils.
Actualment compagina ser membre d'aquest grup d'investigació amb la seua participació en el projecte I + D + I del Ministeri d'Economia i Competitivitat: "Democràcia i cultures polítiques d'esquerra en l'Espanya del segle XX: Desenvolupaments i limitacions en un marc comparatiu".
Pepe Reig Cruañes és professor de Documentació Informativa i Periodisme Especialitzat en la Universitat de Castella-la Manxa. Va ser professor també en el CEU-UCH i documentalista en el Consell Assessor de RTVE en la Comunitat Valenciana. Es va doctorar en Història per la Universitat d'Alacant amb una tesi sobre Opinió pública i comunicació política en la transició democràtica. Ha publicat treballs sobre comunicació política (Franch i Ferrer, V. ed.Les eleccions autonòmiques i municipals de 2003 a la Comunitat Valenciana. València: Fundació Vives, 2005); cultura política (Identificació i alienació. La cultura política en el tardofranquisme. València, PUV, 2007); globalització (Revista Àgora: Informació i desinformació en l'era global. València: CEPS, 2004)